Holgersdotter
0706-22 62 55
info@holgersdotter.se


Kontakta oss gärna
för pressbilder


Holgersdotter

Holgersdotter

 

Margareta Holgersdotter växte upp i en konsthantverkarmiljö. Hennes far Holger Johansson var drivande i Hi-gruppen. som verkade under 50- till 70-talet . Gruppen bestod av möbelformgivare, inredningsarkitekter och holgersdotter-4skickliga hantverkare. De tog fram exklusiva och högklassiga möbler och armaturer för Stockholms offentliga miljöer. Dotter Margareta Holgersdotter driver sitt konstnärliga arv vidare genom varumärket Holgersdotter. Hon är känd för sina skräddarsydda armaturer som fångar betraktarens ögon i såväl privat som offentlig miljö.

Holgersdotter utgår oftast från rummen som produkterna ska placeras i och arbetar i dialog med kunden. För att Holgersdotters konsthantverk ska få sitt unika uttryck mixas strukturer och material – organza möter ull, hårt möter mjukt och stramt möter romantiskt.

Idag har Holgersdotter utvecklat en rad nya produkter såsom, mattor, gobelänger, drömfångar, sittpuffar och tavlor. Holgersdotter finns representerad på en rad olika hotell och restauranger både nationellt och internationellt. Det ena konsthantverket är aldrig det andra likt. Det är alltid något nytt och spännande på gång i Holgersdotters ateljéer.

Bakom Holgersdotter står idag Margareta Holgersdotter med medarbetare.